Wat kan je verwachten?

Je bent zwanger en gaat een bijzondere tijd tegemoet. De zwangerschap, de geboorte van je kindje en de kraamperiode zijn mogelijk allemaal nieuwe ervaringen. Een mooie periode, maar je weet niet precies wat je kan verwachten. Onze kraamspecialist bespreekt je wensen en mogelijke onzekerheden en beantwoordt je vragen.

Het intakegesprek

Onze kraamspecialist zal er voor zorgen dat jij samen met je kindje optimaal kunt genieten.
Jullie gezondheid wordt in de gaten gehouden en we ondersteunen jou en je gezin bij de verzorging van je kindje.

Tijdens een intakegesprek gaan we in gesprek over je verwachtingen, wensen en behoeften. Met elkaar spreken we af welke zorg er nodig is. Voorafgaand aan dit gesprek sturen we je een vragenlijst zodat jij en partner je goed kunnen voorbereiden. Natuurlijk wordt ook de rest van je gezin bij de kraamtijd betrokken. De informatie wordt opgenomen in je persoonlijk digitale zorgdossier. In dit dossier is ook ruimte voor eigen notities en leuke foto’s. Jouw digitale dossier blijft voor jou altijd online toegankelijk.

Behoefte aan extra ondersteuning?

We begeleiden je graag zoals dat bij jou past. Dat kan ook starten gedurende de zwangerschap. In sommige situaties plannen we een extra huisbezoek in. Tijdens het extra huisbezoek delen we aanvullende informatie, gaan we in op onzekerheden en beantwoorden we je vragenDe afspraken die we met elkaar maken worden vastgelegd in het digitale zorgdossier.

Kraamtranen of andere onverwachte moeilijkheden?

De zwangerschap, de bevalling, lichamelijke ongemakken, het moeder worden, in korte tijd gebeurt er veel. Het zijn aspecten die kunnen zorgen voor een emotionele ontlading ook wel kraamtranen genoemd. Je kunt gerust zijn, wij hebben de ervaring en kennis om je goed te ondersteunen. Ook bij andere complicaties waar je mee te maken kunt krijgen. Soms loopt het anders en is het fijn als de kraamspecialist er voor jou is. Kijk voor meer informatie bij gespecialiseerde zorg. We wijzen je graag op twee websites over gezond zwanger zijn: www.zwangerwijzer.nl en www.slimmerzwanger.nl.

Bevallen in het ziekenhuis

Ben je op medische indicatie bevallen in het ziekenhuis? Dan wil je waarschijnlijk snel naar huis om in je eigen omgeving te genieten van je baby en kraamtijd. Wij hebben geschoolde kraamspecialisten die na een medische indicatie kraamzorg kunnen verlenen. Mocht je situatie het toelaten, kan je daardoor met vervroegd ontslag. Uiteraard dient de verloskundige en behandelend arts hier mee in te stemmen.

Goede samenwerking door warme overdracht

De zwangerschap, de geboorte van je kindje en de kraamperiode zijn mogelijk allemaal nieuwe ervaringen. Je gaat er vanuit dat het een mooie periode wordt. Soms is het anders of gebeuren er dingen die je niet verwacht. Je hebt een extra ondersteuningsvraag waardoor extra zorg en aandacht nodig is. Het kan zijn dat je na je bevalling enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven. Om bij ontslag de zorg goed te kunnen overnemen van het ziekenhuis starten wij met een warme overdracht in het ziekenhuis. Voordat je met je baby naar huis mag  komt de kraamspecialist naar het ziekenhuis.

Jij bespreekt in aanwezigheid van de verpleegkundige en de kraamspecialist hoe de bevalling is gegaan en hoe het met jou en je baby gaat. Op deze manier kunnen wij de begeleiding vanuit het ziekenhuis thuis optimaal voortzetten. Ook kun je in dit gesprek vragen stellen die jou bezig houden.

Tijdens de zwangerschap bespreken we met elkaar of een warme overdracht in het ziekenhuis wenselijk is. Aan de warme overdracht zijn geen extra kosten verbonden.

 

Extra kraamzorg

Als je meer en beter wilt

Extra kraamzorg